Labai gaila, bet prekių, atitinkančių Jūsų pasirinktus filtrus, nėra. Kad gautumėte daugiau rezultatų, bandykite atsisakyti vienos ar kelių filtro reikšmių.

Kaip išsirinkti tobulą grilį?

Koks turėtų būti kokybiškas grilis: į ką atkreipti dėmesį?

Patogi prieiga prie kepimo vietos. Atidarytas dangtis turi visiškai atlaisvinti kepimo erdvę, kad būtų galima patogiai apversti arba pertvarkyti maisto produktus ir nekiltų sunkumų juos pasiekiant. Jei grilio dangtis yra nuimamas, padėklas dangčiui yra labai patogi funkcija: taip jums nereikės dėti dangčio ant žemės.

Atsparumas rūdims. Kokybiško grilio grotelės bei degikliai turėtų būti pagaminti iš nerūdijančio plieno arba padengti keramine danga. Grilio išorės medžiagos taip pat turėtų būti atsparios rūdims.

Gera šilumos izoliacija. Geras grilis turi būti storasienis, be tarpų aplink dangtį, kad jame ilgiau išsilaikytų šiluma. Šitokia konstrukcija prisidės prie kokybiško kepimo, ypač jei maistas rūkomas arba jam gaminti naudojama netiesioginė kaitra.

Proporcingo dydžio grotelės (dujiniams griliams). Dėl mažų degiklių ir neproporcingai didelių grotelių gali nevienodai pasiskirstyti šiluma: taip vienos grotelių vietos gali būti pernelyg karštos, o kitos – šaltos. Dėl šios priežasties, labai svarbu įsitikinti, kad degiklių dydis ir jų skaičius būtų proporcingas grotelių dydžiui. Dauguma didelių dujinių grilių turi keturis degiklius, o mažesni griliai gali turėti tik vieną ar du.

Rankena, kuri yra pakankamai toli nuo dangčio. Jei jūsų pirštai ar plaštaka, suėmus rankeną, bus per arti dangčio, kepdami maistą galite nusideginti. Kita vertus, ruošiant maistą grilyje, visada patartina dėvėti specialią, karščiui atsparią pirštinę – taip būsite užtikrinti dėl savo saugumo.

Bent 8 centimetrų erdvė tarp maisto ir dangčio. Jei grilyje ketinate kepti visą viščiuką arba kalakutą, reikės pakankamai erdvės tinkamai oro cirkuliacijai.

Verta žinoti

Kur laikysite grilį? Grilis su šoniniais stalais gali užimti daug vietos terasoje ar kieme, todėl, prieš pirkdami, nepamirškite išmatuoti turimos erdvės. Jei galvojate įsigyti nedidelį stalinį grilį, jums reikės šilumai atsparaus paviršiaus, ant kurio galėtumėte jį statyti.

Ar naudosite grilį lėtam kepimui? Jei taip (ir jei pasirinksite modelį, kūrenamą anglimis), rinkitės tokį , kuris turėtų groteles su vyriais: taip bus patogiau pridėti anglių.

Ar planuojate grilyje rūkyti mėsą? Pasirinkite anglimis kūrenamą grilį, pritaikytą rūkymui.

Ar esate pasiryžę sumokėti daugiau, vardan patogumo? Jei taip, ieškokite modelio su tokiomis funkcijomis, kaip šoninis degiklis (dujiniams griliams), anglies laikymo dėžė (anglimis kūrenamiems griliams), šoniniai stalai bei įrankių kabliai. Dar vienas naudingas aksesuaras – lentyna po griliu: joje labai patogu susidėti įvairius reikmenis bei produktus.

Kokį maistą ketinate ruošti? Jei kepsite tik kepsnius, mėsainius ar dešrainius, puikiai tiks bet kokio dydžio dujinis, elektrinis ar anglimis kūrenamas grilis. Tačiau jei norite ruošti didesnius produktus, pavyzdžiui, viščiuką, kumpį ar šonkaulius, turite įsitikinti, kad kepimo zona yra pakankamai didelė, o grilio dangtis – pakankamai erdvus, kad sutalpintų didesnius gaminius. Be to, netiesioginę kaitrą, kuri dažnai naudojama šonkauliukams bei kitiems didesniems mėsos gabalams kepti, yra paprasčiau išgauti didesniame grilyje.

Kiek laiko maisto ruošimui galite skirti? Naudojant anglis, po grilio užkūrimo reikia palaukti nuo 15 iki 30 minučių, kol bus galima pradėti gaminti. Jei neturite laiko laukti, jums vertėtų rinktis elektrinį arba dujinį grilį.

Ką labiau vertinate: ilgaamžiškumą ar patogumą? Anglimi kūrenami griliai tarnauja ilgiau nei elektriniai ar dujiniai, nes juose yra mažiau judančių dalių. Savo ruožtu, elektriniai bei dujiniai griliai yra patogesni naudoti.

Pabaigai

Tikimės, kad šis pirkimo vadovas padės nuspręsti, kokį grilį pasirinkti. Kviečiame apsilankyti b-a.eu internetinėje parduotuvėje – čia rasite platų grilių, kepsninių bei kitos maisto ruošimo technikos asortimentą, patrauklias kainas ir gausybę akcijų. B-a.eu – pirk pigiau ir patogiau!