Darbo dienomis 8:00-17:00 +370 699 62969
 
 
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn
inn

Pigūs vandens ir oro jonizatoriai internetu

  • Vandens jonizatorius PTV - AL

    Matavimo vienetas 1 vnt.

    Kaina: 498.00 Lt677.60
    Žiūrėk ČIA
     
  • Vandens jonizatorius PTV - KL

    Matavimo vienetas 1 vnt.

    Kaina: 564.00 Lt728.42
    Žiūrėk ČIA
     
  • Vandens jonizatorius PTV - K

    Matavimo vienetas 1 vnt.

    Kaina: 467.00 Lt592.90
    Žiūrėk ČIA
     
  • Vandens jonizatorius PTV - A

    Matavimo vienetas 1 vnt.

    Kaina: 390.10 Lt525.14
    Žiūrėk ČIA
     
 
kpn
 
b-a.lt Facebook’e
Prenumeratos centras
Vakar išsiųstų komercinių pasiūlymų suma:
141435 Lt
Youtube Video apie mus
 
 
Kodėl reikalingi vandens ir oro jonizatoriai?
 
 
KODĖL REIKIA GERTI JONIZUOTĄ - ŠARMINĮ - VANDENĮ?
VISI MES TURIME PER DAUG RŪGŠČIŲ
Mes dažnai stebimės, kad senatvės ligomis suserga vis daugiau jaunų žmonių, netgi ir vaikų. Užteršta gamta, žalingi mitybos įpročiai, stresinės situacijos blogina medžiagų apykaitą, jų įsisavinimą.
Visų maisto produktų paskirtis – suteikti organizmo vystymuisi ir augimui reikalingas maistines medžiagas ir energiją. Skirtumas tarp gerų ir netinkamų maisto produktų pasireiškia pagal tai kiek ir kokių organizmui kenksmingų atliekų susidaro iš šių produktų. Juo maisto produktas kokybiškesnis, tuo mažiau gaunasi rūgštinių atliekų ir daugiau rūgštis neutralizuojančių mineralinių, šarminių produktų. Renkantis maisto produktus, visuomet reikia atsiminti: šarminės medžiagos, neutralizuodamos rūgštines atliekas, organizmą valo, o rūgštinės – sudaro sąlygas organizmo rūgštėjimui ir užterštumui rūgštinėmis atliekomis. Viena iš esminių geros sveikatos garantijų – organizmo rūgščių ir šarmų balansas.
Deja, šiuolaikinėje mityboje vyrauja organizmą rūgštinantys maisto produktai. Tai mėsa ir jos gaminiai, produktai iš baltų miltų, kava, alkoholiniai gėrimai, pasterizuotos sultys, žuvis ir jūros produktai, duona, bandelės, saldumynai, kiaušiniai, įvairūs gazuoti gėrimai ir kt. Šarminių produktų sąrašas kur kas kuklesnis: švieži vaisiai, daržovės, salotos, bulvės, negazuotas mineralinis vanduo ir kt. Akivaizdu, kad vien mityba išlaikyti normalią šarmų - rūgščių pusiausvyrą iš ties nelengva užduotis.
Medžiagų apykaitos procese susidariusias rūgštis organizmas stengiasi neutralizuoti ir pašalinti su šlapimu, prakaitu ir iškvepiamu anglies dvideginiu. Tam būtina su maistu ir išgeriamais skysčiais gauti reikiamą šarminių mineralų kiekį, iš kurių svarbiausi – kalis, natris, kalcis ir magnis.
Trūkstant šarminių medžiagų, organizmo rūgštingumas didėja, kraujo šarmingumas mažėja. Kraujo šarmingumą apibūdinančio rodiklio, pH, leistinas svyravimo intervalas yra labai siauras: pH= 7,3 - 7,45. Netgi nežymus nukrypimas nuo šių reikšmių sukelia sunkius sveikatos sutrikimus, o kraujo rūgštingumui padidėjus iki pH = 6,95, žmogus netenka sąmonės ir miršta. Todėl organizmas šias skystas liekas stengiasi paversti kietomis ir kaupti jas įvairiose vietose, dažniausiai riebaliniame sluoksnyje, taip mažindamas jų rūgštinantį poveikį. (Riebalų sankaupos, viršsvoris dažnai yra nepašalintų rūgštinių atliekų kaupimo pasekmė). Sukietėjusios rūgštinės atliekos - tai cholesterolis, inkstų, tulžies akmenys, uratai, sulfatai, fosfatai.
Deja, dažnai organizmas, ypač virš 45 metų, tampa nepajėgus atsikratyti visų susidariusių rūgštinių atliekų. O tai kas nepašalinama - lieka ir kaupiasi įvairiose kūno vietose, organizmas rūgštėja. Tose vietose, kur susikaupia rūgštinės atliekos, sutrinka kraujo apykaita, gyvybiškai svarbūs organai nepakankamai aprūpinami krauju, sutrinka jų funkcijos. Todėl rūgštinių atliekų kaupimasis yra pirmalaikio senėjimo ir viena iš svarbiausių daugelio degeneracinių ligų priežasčių.
Geros sveikatos, ilgaamžiškumo paslaptis glūdi organizmo sugebėjime neutralizuoti ir atsikratyti šių atliekų.
Įvairių susirgimų pradžia
Trūkstant maisto produktuose šarminių medžiagų, ypač kalcio, organizmas, jas „skolinasi“ iš kaulų. Taip prasideda osteoporozė. Šlapimo rūgšties druskų pertekliui susikaupus sąnariuose išsivysto artritas, podagra. Jeigu ties kasa susikaupusių rūgštinių atliekų neutralizavimui trūksta kalcio jonų, sutrinka insulino gamyba ir gali išsivystyti diabetas.
Dabar labai populiarūs įvairūs skrandžio rūgštingumą reguliuojantys vaistai. Tačiau labai dažnai priežastis ne padidėjęs skrandžio rūgštingumas, o per didelis organizmo rūgštingumas.
Viena iš aukšto kraujospūdžio priežasčių yra tai, kad organizmo rūgštinėje terpėje tirštėjantis kraujas užkemša kapiliarus.
Rūgštinės atliekos kaupiasi ir kraujagyslėse. Jos gali užkimšti kapiliarus, tiekiančius kraują smegenims. Organizmas bando priklijuoti šias daleles prie arterijų sienelių. O tai riboja kraujo pratekėjimą, slopina širdies veiklą. Tai trikdo kraujo cirkuliaciją, prasideda širdies ligos, vystosi aterosklerozė. Padidėjus fiziniam krūviui, susidarius stresinėms situacijoms, kraujospūdis gali smarkiai pakilti ir išstumti plūduriuojančias atliekų daleles, kurios gali užkimšti kraujagysles aprūpinančias smegenis krauju. Gali iškilti reali insulto grėsmė. Geriant jonizuotą šarminį vandenį, šios plūduriuojančios rūgštinės atliekos suskystinamos, natūraliai ištirpdomos ir lengvai pašalinamos per inkstus.
Šarmai neutralizuoja rūgštį
Iš chemijos pagrindų žinome, kad rūgštys neutralizuojamos šarmais. Palietus mėsą, rankos tampa lipnios. Nuplauti rūgštinės kilmės riebalus vien vandeniu nepavyks. Dar reikia muilo (tai šarmas), kuris neutralizuoja riebalus ir tik tada rankos tampa švarios. Mes įpratę rūpintis savo išore, bet, deja, visiškai negalvojame apie purvą, susikaupusį mūsų kūno viduje.
Ne vienam iš mūsų kelia nerimą įvairiose organizmo vietose pasireiškiantis skausmas. Dažnai šio skausmo priežastis - rūgštinių atliekų sankaupos, kurias kiekvienas žmogus kaupia skirtingai. Ligų simptomai ir parodo ties kuriuo organu, kuriuose audiniuose atliekos yra susikaupę. Svarbu suprasti, kad iš visų maisto produktų, sveikesnių ar prastesnių, brangesnių ar pigesnių, susidaro rūgštinės atliekos, kurių kaupimasis yra pagrindinė suaugusiųjų degeneracinių ligų priežastis. Todėl, sumažinus rūgštinių atliekų sankaupas organizme, neturėtų stebinti sveikatos pagerėjimas. Šarminis vanduo (apie šarminį vandenį aprašyta tolesniame skyriuje) puikiai ir labai efektyviai susitvarko su šia užduotimi.
ORGANIZMO RŪGŠTĖJIMĄ GALIMA SUSTABDYTI
Labiausiai organizmą rūgština stresas, neigiamos emocijos, tokie jausmai, kaip pavydas, melas, pyktis, egoizmas, veidmainiavimas ir pan. Taigi, minčių tyrumas, sugebėjimas džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka, meilė ir atjauta kitiems, dvasinė ramybė ir harmonija yra esminė geros sveikatos sąlyga. Relaksacija, gebėjimas atsipalaiduoti, taip pat, yra organizmo šarminimo elementai.
Deja, žmonėms, kurių organizmo rūgštingumas yra didelis, tai pasiekti yra nelengva. Dėl pastovaus rūgščių pertekliaus jų antinksčiai dažniausiai yra nualinti, jie labai dirgliai į viską reaguoja, pasižymi dažna nuotaikų kaita. Susidaro įspūdis, kad tokie žmonės nesugeba išlaikyti stabilios dvasinės būklės, nes organizmas pastoviai reikalauja naujos rūgščių “dozės”.
Organizmo rūgštėjimui didelę įtaką turi šiuolaikinės mitybos įpročiai. Daugumoje vakarų šalių yra tvirtai įsigalėjusi rūgštinė mityba. Taip valgo jų draugai, taip švenčiamos šventės. Žmonės pajunta sotumą, palengvėjimą, tik gavus dar vieną rūgštinio maisto ar gėrimo dozę. Didinant šarminių produktų (salotos, daržovės, vaisiai, šviežios vaisių sultys ir kt.) vartojimą, atstatomas organizmo šarminių medžiagų balansas, mažinamas organizmo rūgštėjimas. Deja, perėjimą prie šarminės mitybos dažnai apsunkina tai, kad reikia nemažai išmonės pagaminti patiekalus iš palyginti riboto šarminių maisto produktų sąrašo.
Pastaruoju metu populiarėja ir maisto papildų vartojimas, kuriuos pastoviai vartojant galima papildyti organizmo atsargas šarminiais elementais. Deja, šie papildai dažniausiai nėra pigūs ir ne kiekvienas gali juos pastoviai vartoti. Be to, būna atvejų, kai vaikantis komercinės naudos, pateikiama nepilnavertė ar netgi klaidinanti informacija.
Gerkite kuo daugiau vandens, nelaukite, kol pajusite troškulį
Vanduo – gyvybės pagrindas. Mes gimstame turėdami daugiau kaip 90% vandens. Augant, vandens kiekis pastoviai mažėja. Sulaukus 70 metų, organizme vandens belieka apie 60%. Nuo to, kokį vandenį ir kiek geriame, tiesiogiai priklauso mūsų sveikata. Deja, pastaruoju metu tampa įprasta vietoj vandens vartoti gazuotus, dirbtinais saldikliais „pagardintus“ gėrimus, mėgautis kava, egzotiškomis arbatomis ir pan. Mes nebemokame gerti vandens. Būtent vandens, o ne jį pakeičiančius skysčius. Dažnas tvirtina, kad nejaučia poreikio išgerti rekomenduojamą dienos normą – 2 – 2,5 litro vandens. Vandens atsigeriama tik tada, kai pajuntamas troškulys. Tačiau pajutus troškulį, organizmui jau trūksta 0,5 iki 1litro vandens. Todėl, dažnai, mūsų ląstelės yra „išdžiūvusios“, o tai apsunkina visus organizme vykstančius cheminius procesus.
Organizmo perdirbtas vanduo yra pagrindinė tarpląstelinio skysčio dalis. Šiame skystyje „maudosi“ mūsų organai, jis skiria kiekvieną iš mūsų trilijono ląstelių, perneša maistingąsias medžiagas į mūsų ląsteles ir pašalina atliekas po energetinių mainų. Vanduo – tai ir elektros grandinė, akimirksniu perduodanti pranešimus kiekvienai kūno daliai ir juos apdorojanti mūsų organizmo neprilygstamais superkompiuteriais. Vandens privalumas, lyginant su maistu, yra ir tai, jog vandens perteklius lengvai pašalinamas iš organizmo.
Vandenį paveikus elektros srove, gaunamas jonizuotas vanduo, kuris įgyja unikalių savybių, galinčių iš esmės pagerinti organizmo gyvybinius procesus.
JONIZUOTAS ŠARMINIS VANDUO
Vanduo jonizuojamas paveikus vandenį elektros srove. Tai vandens elektrolizės procesas, kuriam vykstant jonizuojasi vandens ir jame ištirpusių druskų molekulės.
Vandens elektrolizė – vandens molekulės H2O skilimas, leidžiant pastovią elektros srovę per vandenį. Vykstant elektrolizei, vandens molekulė skyla į teigiamą, rūgštis sudarantį vandenilio (H+) ir neigiamą, į šarmų sudėtį įeinantį, hidroksilo (OH-) jonus:
H2O ←→ H+ + OH–
Vykstant vandens elektrolizei, jame ištirpusios mineralinės druskos, taip pat, skyla į teigiamą krūvį turinčių metalo (kalcio, magnio, kalio, natrio) ir neigiamą krūvį turinčių nemetalų, rūgšties liekanų (chloro, sieros, fosforo ir kt.) jonus.
Pasibaigus elektrolizei, vėl atsistato vandens pradiniai parametrai. Kad išlaikyti elektrolizės procese vandens įgytas naujas savybes, naudojami specialūs prietaisai – vandens jonizatoriai. Šiuose prietaisuose elektrolizės indas, kuriame yra prie pastovios srovės šaltinio prijungti elektrodai (anodas ir katodas), specialia pertvarėle yra padalintas į dvi sekcijas.

Pertvarėlės akutės yra tokio dydžio, kad praleidžia link elektrodų judančius vandenyje ištirpusių druskų jonus, tačiau neduoda prasiskverbti žymiai didesnėms vandens molekulėms. Todėl, pasibaigus elektrolizei, vanduo atskirose sekcijose nesusimaišo ir taip išlaiko įgytas skirtingas savybes.

Vykstant elektrolizei, teigiamus metalų jonus traukia katodas, o neigiamus jonus – anodas. Todėl vienoje elektrolizės indo sekcijoje prie katodo, susikaupia teigiami šarminių metalų kalcio, magnio, kalio, natrio ir hidroksilo OH- jonai (jonizuotas šarminis vanduo), o kitoje indo sekcijoje prie anodo, susikaupia neigiami chloro, sieros, fosforo ir vandenilio H+ jonai (jonizuotas rūgštinis vanduo).

Tiek šarminis, tiek rūgštinis vanduo įgyja ir išlaiko tam tikrą periodą visiškai skirtingas savybes, kurios, savo ruožtu, skiriasi ir nuo pradinio vandentiekio vandens savybių. Tai lemia ir visiškai skirtingą šarminio bei rūgštinio vandens panaudojimą.
JONIZUOTO VANDENS SAVYBĖS

1. pH rodiklis nusako kiek rūgščių (t.y. vandenilio jonų H+) yra bet kokioje vandens turinčioje medžiagoje. pH reikšmės gali svyruoti nuo 0 iki 14.
pH reikšmei didėjant nuo 7 iki 14, skysčio šarmingumas didėja (skystyje daugėja šarminių hidroksilo ir mažėja vandenilio jonų). Tai šarminio vandens reikšmių intervalas, kurios įprastai svyruoja nuo pH = 8 iki pH = 12.

pH reikšmei mažėjant nuo 7 iki 0, skysčio rūgštingumas didėja (skystyje daugėja vandenilio ir mažėja hidroksilo jonų). Tai rūgštinio vandens reikšmių intervalas, kurios įprastai svyruoja nuo pH = 2 iki pH = 6.

Kaip žinia organizmo vidiniai skysčiai (išskyrus skrandžio rūgštį) – kraujas, tarpląstelinis skystis, limfa - yra silpnai šarminiai. Ypač yra svarbūs kraujo parametrai. Organizmas gali normaliai funkcionuoti, kai kraujas yra silpnai šarminis (pH = 7,35 -7,45).